06 marras 2018

Terveyttä ja iloa ruoasta -video

Terveyttä ja iloa ruoasta -video


ruokailusuositukset_käyttöön_PROJEKTI_L_smallViestintävalkea ja Maa- ja kotitalousnaiset toteututtivat yhteistyössä Ruokailusuositukset käyttöön -tiedostusprojektin (syksy 2018), jonka tavoitteena oli jalkauttaa kuntiin uudet koulu- ja varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset. Viestintävalkea tuotti jalkautuksen materiaaliksi videon, joka pohjautuu Terveyttä ja iloa ruoasta -varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksiin.

”Videon tavoitteena on antaa vinkkejä ja kannustaa suositusten mukaisen ruokailun ja ruokakasvatuksen toteuttamiseen varhaiskasvatuksessa”, kertovat projektipäällikkö Virpi Kulomaa Viestintävalkeasta ja kehityspäällikkö Katja Pethman Maa- ja kotitalousnaisista.

Terveyttä ja iloa -ruoasta videon kohderyhmänä ovat kasvatus-, opetus- ja ruokapalveluhenkilöstö, joilla kaikilla on merkittävä mahdollisuus päivittäisessä työssään vaikuttaa lasten ruokailun ja ruokakasvatuksen onnistumiseen. Video soveltuu mainiosti käytettäväksi myös laajemmin suositusten mukaisen ruokailun edistämiseen ja esimerkiksi keskustelunavaajaksi vanhempainiltoihin ja päättäjien tilaisuuksiin.

”Hyvä fiilis, ruokailo ja yhteistyö näkyvät videolla konkreettisesti”, kertoo Kulomaa kuvauksista, jotka toteutettiin aidossa tilanteessa kemiönsaarelaisessa Silva-päiväkodissa yhteistyössä lasten, ruokapalvelun ja päiväkodin henkilöstön kanssa.

Uusi video on jatkoa viime vuonna julkaistulle Syödään ja opitaan yhdessä -videolle, joka sisältää asiantuntijahaastatteluita suositusten mukaisen kouluruokailun hyödyistä. Nyt julkaistu uusi video on kaksikielinen ja siitä on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi tekstitetyt versiot, Teveyttä ja iloa ruoasta ja Mat ger hälsa och glädje.

Lisätiedot
Virpi Kulomaa, virpi@viestintavalkea.fi, 040 592 8752 (mm. videot, kuvatiedustelut)
Katja Pethman, katja.pethman@maajakotitalousnaiset.fi, 040 526 4619

Valtakunnallisen Ruokailusuositukset käyttöön -projektin (1.9 – 31.12.2018) toteutuksesta vastaavat Maa- ja kotitalousnaiset ja Viestintävalkea. Projekti toteutetaan yhteistyössä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kanssa ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Katso uudet videot Youtubessa

Terveyttä ja iloa ruoasta ja Mat ger hälsa och glädje -videot
Käsikirjoitus ja tuotanto: Virpi Kulomaa, Viestintävalkea
Rahoitus: Maa- ja metsätalousministeriö

Terveyttä ja iloa ruoasta

Suora linkki (Youtube): https://youtu.be/y8LSmxPJUL4

Mat ger hälsa och glädje


Suora linkki (Youtube): https://youtu.be/II56Hg3DSfY

 

Kurkista kulissien taakse

Making of: Terveyttä ja ilo ruoasta -video

vv_mkn_projekti_1500